Urmakare

ROLEX
SERVICE PRISLISTA

Rolex Service Prislista | Rob Engström

HUBLOT
SERVICE PRISLISTA

Hublot Service Prislista | Rob Engström

LONGINES
SERVICE PRISLISTA

Longines Service Prislista | Rob Engström

JAEGER-LECOULTRE
SERVICE PRISLISTA

Jaeger-Lecoultre Service Prislista | Rob Engström

Urmakeri i Stockholm

Rob. Engströms urmakare utför reparations- och servicearbeten på armbandsur. Våra urmakare är specialutbildade på de märken som vi säljer, där de utbildats på plats i de fabriker som tillverkar urverken. De har tillgång till de bästa verktygen och har en stor uppsättning med reservdelar i lager. För till exempel Rolex har vi ett komplett lager för urverk tillverkade efter 1970-talet.

Boka klockservice för din klocka och återställ den till sin originalkvalitet för både funktionalitet och utseende. Kontakta oss direkt, fyll i vårt kontaktformulär eller besök vår fysiska butik när du behöver en urmakare i Stockholm.

Fyll i alla uppgifter så återkopplar vi snarast

  Märke

  Detta gör våra urmakare vid service

  Rengör varje komponent

  Högkvalitativ klockservice - urverke monteras isär | Rob Engström

  Klockan demonteras helt för att rengöra varje komponent, inklusive urverk, visare, tavla och övriga delar.

  Byter ut slitna delar

  Högkvalitativ klockservice - urverke monteras isär | Rob Engström

  Alla delar undersöks noggrant för att se över slitage och byta ut de delar som är slitna eller skadade.

  Oljar och justerar urverket

  Klockservice steg för steg | Steg 3 Urmakare| Rob Engström | Rob Engström

  Smörjmedel appliceras på alla rörliga delar och urverket justeras enligt tillverkarens specifikationer.

  Polerar boett och länk

  Boetten och länken poleras för att återställa deras ursprungliga glans och utseende.

  Byter ut plastglas

  Klockservice steg för steg | Steg 5 Urmakare| Rob Engström

  Repigt eller skadat plastglas byts ut på klockan.

  Installerar nya packningar och utför trycktest

  Demontera alla delar av en klocka i urmakeri bearbeta | Rob Engström

  Nya packningar installeras och ett trycktest på boetten genomförs för att verifiera dess vattentäthet enligt tillverkarens specifikationer.

  Utför prestandakontroll

  Klockservice steg för steg | Steg 7 Urmakare| Rob Engström | Rob Engström

  Klockan testas i en mätare för att kolla amplituden under tre till fem dagar för att säkerställa att gångprecisionen uppfyller tillverkarens krav.

  Varför välja Rob. Engström som din urmakare i Stockholm?

  Rob. Engström är en av norra Europas äldsta urmakerier och har några av de mest erfarna och kompetenta urmakarna i Stockholm och Sverige. Vi strävar efter att bibehålla och föra vår kompetens och kunskap vidare inom företaget till våra urmakare i Stockholm – vilket är en av grundstenarna för att vi ska kunna leverera hög kvalitet och skapa förtroende hos våra kunder.

  Stort lager för reservdelar

  För de flesta klockor i vårt utbud har vi ett komplett lager för urverk och andra komponenter. Som kund kan ni tryggt låta oss sköta alla reparations- och servicearbeten era ur behöver.

  Erfarna urmakare

  Samtliga urmakare i Stockholm inom Rob. Engström har en lång erfarenhet inom yrket och har alla gått utbildningar hos någon av de största varumärkena i Schweiz.

  Brett sortiment

  Hos Rob. Engström hittar ni ett av marknadens bredaste sortiment av klassiska såväl som moderna märkesklockor. 

  Komplett urmakeri

  Rob. Engström är unika med att kunna erbjuda ett komplett urmakeri i Stockholm där vi erbjuder konsultation, reparationer/klockservice och utförande av värderingsintyg.

  FAQ

  Kostnaden för service eller reparation av en klocka kan skilja sig åt beroende på flera faktorer:

  • Märket på klockan
  • Typen av skada
  • Omfattningen av skadan
  • Tillgängligheten av reservdelar

  På Rob. Engströms urmakeri erbjuder vi alltid ett preliminärt kostnadsförslag baserat på dessa kriterier. Ni behöver godkänna detta förslag innan vi påbörjar några reparationer av er klocka. Se vår prislista.

  En generell rekommendation är att serva klockan vart femte år vid normal daglig användning. Det kan dock ibland vara lämpligt att vänta längre. Vi rekommenderar en översyn av urverket efter fem år för att avgöra om det är dags för service. Högre än genomsnittliga kostnadsförslag är ofta ett resultat av att klockan använts under en längre tid med otillräcklig smörjning och slitna delar.

  Tiden det tar att genomföra en service varierar beroende på klockans komplexitet och eventuella komplikationer. En standardservice på en enklare modell som utförs direkt i vår verkstad tar normalt sett mellan 8 till 10 veckor, förutsatt att alla reservdelar finns tillgängliga. Om klockan behöver skickas till tillverkaren för service kan processen ta längre tid.

  Observera att servicetiden kan variera, särskilt under perioder som semestertider och jul då bemanningen kan vara lägre.

  Nej, alla våra priser är baserade på inbyte av de gamla delarna, vissa reservdelar undantagna. Om ni önskar information om vilka delar som har bytts ut, vänligen meddela oss i god tid innan servicen.