Vintage exclusive chopard klockor | Rob Engström

Underhåll din Chopardklocka på rätt sätt

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Kvalitetsklockor som Rolex och Cartier har som bekant en lång historia bakom sig, och även du som har en Chopard klocka på armen kan vara säker på att urverket har hantverksmässiga kopplingar till 1860 då företaget grundades.

Det är spännande att dessa mångåriga varumärken har lyckats överleva i den modern och högteknologisk tid. I grund och botten handlar detta till stor del om att gediget och genuint hantverk är tidlöst. Den designmässiga hållbarheten märks också på att det fortfarande finns ett så stort värde i begagnade klockor. Många ger sig ut på marknaden för att hitta vintageklockor och retromodeller som kan komplettera garderoben. Och det bästa är att klockornas värde inte minskar med tiden. Åtminstone inte om de underhålls på rätt sätt.

Till exempel följande är bra att tänka på:

Service

De urverk som finns i exklusiva klockor kräver specialkunskaper. Urmakarna åker till de olika tillverkarnas fabriker för att få rätt utbildning så att de på bästa sätt kan ta hand om kundernas klockor här hemma i Sverige. Under en översyn plockas alla urverkets delar isär, läggs i ett ultraljudsbad och alla delar studeras under lupp. Vid skada byts de ut. När verket monterats ihop igen testas och justeras det efter relevant tidsintervall och dras sedan upp av en uppdragsmaskin.

Rätt tillbehör

Eftersom klockor i de här prisklasserna inte bara förväntas hålla länge, utan faktiskt också gör det, så finns det ett stort behov av rätt tillbehör även från äldre tiders klocktillverkning. En kompetent urmakare måste alltså ha ett stort lager av reservdelar i originalmärkning.

Typer av ur

När man talar om klockor är det lätt att tänka på armbandsur, men faktum är att en kompetent och professionell urmakare även kan hjälpa till med reparation av väggur, golvur och bordsur. I många fall finns det ett stort värde, ekonomiskt som emotionellt, i gamla urverk av det här slaget och det är av stor betydelse att de repareras på ett professionellt sätt.

Behöver du hjälp med reparations- eller servicearbeten av din klocka? Kontakta Rob Engström. De erbjuder kvalitativ service för just dina behov och kan även svara på frågor om köp av Chopard klocka i Göteborg eller andra städer. Mer information hittar du också på www.robengstrom.se/new-web.

”Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Rob. Engström.”[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]