Rolex Klockservice | Rob Engström

Tips för att ta hand om din Rolex

En Rolex-klocka följer dig genom livet i vått och torrt. Men precis som med all sann vänskap måste den underhållas för att bestå. Läs våra smarta tips för att ta hand om din Rolex så får du veta hur klockan ska rengöras och hur ofta du behöver lämna in din Rolex för service.

Att en Rolex behöver underhåll är inte konstigare än att du tvättar ansiktet innan du lägger dig eller spolar av bilen efter en tur på dammiga vägar. Följer din Rolex med dig på blöta äventyr är det ännu viktigare att du tar hand om din klocka. Det du bär på handleden är inte bara en av världens mest eftertraktade klockor, det är en avancerad maskin som visar tiden med en avvikelse på 35 miljondelar om dagen. Därför ska vi ge dig några tips så att du kan hålla din klocka i toppskick.

Rolex-underhåll: så rengör du klockan

Tack vare det skickliga hantverket kräver din Rolex endast lite underhåll. För att behålla klockans lyster kan du torka av den med en microfibertrasa ibland. Har du kommit hem från en fartfylld dag vid havet? Att utsättas för sand och saltvatten är tufft för en klocka ー även för en Rolex. Försegla boetten och skölj klockan i kranvatten eller ha på dig klockan när du duschar av dig havsvattnet.

Behöver din Rolex rengöras ordentligt? Så här gör du:

  1. Se till att boetten är förseglad. Dra åt kronan ordentligt för att säkerställa att den är vattentät, men dra inte åt för hårt, då finns risk att klockan skadas.
  2. Tvätta med tvål och vatten. Tvätta boetten och armbandet (om det inte är ett läderarmband) med tvål och varmt vatten. Använd en mjuk borste som till exempel en tandborste och borsta med mjuka cirkelrörelser för att få bort tuff smuts utan att repa klockan.
  3. Torka noggrant. Att torka din Rolex är minst lika viktigt som att tvätta den. Badda klockan med en ren, mjuk tygtrasa för att avlägsna droppar som kan ge vattenmärken. Använd en hårtork för att försiktigt blåsa sval luft på länkarna för att få bort all fukt. Torka till sist av den med tygtrasan.

Är du stolt ägare till en Cellini, Daytona, Sky-Dweller eller Yacht-Master? Då är vårt tips att använda ett rengöringsmedel som är anpassat efter läder när du rengör läderarmbandet, annars finns risk att armbandet torkar, får fula fläckar eller går sönder.

Rolex-service: hur ofta ska klockan servas?

Vårt viktigaste tips för att ta hand om din Rolex är att serva klockan regelbundet. En Rolex bör lämnas in för klockservice cirka vart femte år för att garantera klockans precision och att inga trasiga delar skadar klockan. När du lämnar in din Rolex för service hos oss kan du vara säker på att din trogna följeslagare är i trygga händer. Innan servicen påbörjas ger vi dig ett uppskattat pris för vår Rolex-service. När du godkänt prisförslaget servas din klocka av en urmakare som är specialiserad på Rolex-klockor.

En service innebär bland annat:

  • rengöring av urverket och alla delar
  • byte av slitna komponenter
  • test och justering av urverk
  • polering av boett
  • kontroll av urverkets gång.