Rolex Oyster Perpetual | Rob Engstrom

Tips för dig som planerar att köpa en Rolex-klocka

Rolex är kanske den mest namnkunniga tillverkaren av exklusiva klockor.Varumärkets popularitet bidrar också till att många oseriösa aktörer väljer att göra kopior av klockorna som de sedan försöker få sålt, inte sällan till uppseendeväckande låga priser.

Vissa klockköpare har också trott att de gjort ett riktigt fynd då de hittat en Rolex för några hundralappar på till exempel en loppis eller marknad. I de flesta fall visar dock aukoriseringen att köparen kastat pengarna i sjön på en klocka, som kanske fungerar, men som knappast är en Rolex.

Ett bra tips för dig som är intresserad av att köpa Rolex klocka och som vill minimera risken för falskvaror är att helt enkelt köpa av en auktoriserade återförsäljare. Då gäller garanti för din klocka, och återförsäljaren kan också utfärda äkthetsintyg och certifikat om du önskar säkerställa din klockas äkthet och värde.

Om du skulle råka springa på en klocka vars äkthet och ursprung du inte är helt säker på kan du titta närmare på följande:

Material och vikt

Exklusiva klockor är tyngre och mer kompakta jämfört med kopiorna som allt som oftast är tillverkade av lättare metaller. Just Rolex tillverkas dessutom av stålet 904L, ett material med typisk känsla och skimmer och som tydligt också urskiljer sig mot andra metaller och stålvarianter.

Serienummer

Alla Rolexklockor har ett unikt serienummer som i sin tur hänger samman med produktionsår. För att undvika risken för mer exakta plagiat och kopior så har inte Rolex själva gått ut med någon officiell lista över vilka nummer som kan kopplas samman med vilka år, men en värderare vet vad man bör titta efter. Klockorna har även andra typer av märkningar.

Ljudet

Tickar din klocka? Ett säkert tecken på att den inte är en Rolex. Det är enklare att göra en tickande sekundvisare, men Rolex är ju inte kända för att göra saker enkelt. Deras urverk bygger på en helt annan typ av hantverk där sekundvisaren ljuslöst flyter fram.

Du som har frågor om vad som utmärker en exklusiv klocka jämfört med andra armbandsur kan alltid vända dig till Rob. Engström för mer information. De är en butik för dig som vill köpa Rolex klocka i Stockholm och erbjuder även service i eget urmakeri. Läs mer på deras webbplats.

”Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Rob. Engström.”