Prislista

Prislista – Service av klocka

Har din klocka gått sönder eller börjat sakta ned? Välkommen in till oss på Rob. Engström och låt våra erfarna urmakare ta en närmare titt på din klocka för att återställa den till nyskick. Tack vare våra auktoriserade urmakare som utbildats hos de största varumärkena i Schweiz erbjuder vi konsultation, snabb service och reparation av samtliga klockor som finns i vårt sortiment. Rob. Enström utför service på klockor för samtliga varumärken i vårt sortiment.

Fyll i alla uppgifter så återkopplar vi snarast

  Märke

  Detta ingår i priset för en komplett service

  Rengöring av urverk

  En noggrann rengöring av klockans urverk för att avlägsna smuts, damm och gammal olja, vilket säkerställer att alla komponenter fungerar smidigt och effektivt.

  Polering av boett

  Polering av klockans boett för att återställa dess ursprungliga glans och reducera synliga repor och slitage, vilket ger ett förnyat och estetiskt tilltalande utseende.

  Polering av glasring

  Försiktig polering av klockans glasring för att minimera repor och återställa klarheten och glansen, vilket förbättrar den visuella presentationen av klockans urtavla.

  Polering av länk

  Polering av klockans länk för att ta bort repor och åldersspår, vilket återställer länkens lyster och gör att den ser nästan som ny ut.

  Byte av samtliga packningar

  Utbyte av alla klockans packningar för att garantera vattentäthet och skydda urverket från fukt och damm, vilket är kritiskt för att upprätthålla klockans funktion och hållbarhet.

  Så mycket kostar service av en klocka

  Bra att veta är att vårt pris för service av en klocka varierar beroende på flera faktorer där ovan är cirka prislistor. För att du som kund ska få en överskådlig bild över servicen vi måste göra på just din klocka lämnar vi alltid ett kostnadsförslag som måste godkännas innan vi påbörjar servicen.

  Märket på klockan

  Priset för service kan variera beroende på klockans märke, eftersom vissa märken kräver specialverktyg eller expertis.

  Typen av skada

  Priset påverkas av vilken typ av skada klockan har, då vissa skador är mer komplexa och kostsamma att reparera än andra.

  Omfattningen av skadan

  Större och mer omfattande skador leder oftast till högre servicekostnader på grund av ökad arbetsintensitet och fler nödvändiga reservdelar.

  Reservdelar

  Servicekostnaden för en klocka påverkas av antalet reservdelar som krävs. Om reparationen innebär fler delar än de som ingår i grundpriset, eller om den är mer omfattande än en standardservice, kan detta resultera i en högre kostnad.

  FAQ

  Avböjt kostnadsförslag debiteras från 500 SEK.

  I grundpriset för en service ingår bland annat delar som plexiglas, kronhals, packningar, jäder, rotoraxel, klinkhjul, bandstift i stål, fjäderhus, hake, och eventuellt löpverkshjul.

  Observera att tillgängliga delar kan variera beroende på klockans varumärke.

  Då Rob. Engström specialiserar sig på exklusiva märkesklockor så säljer, reparerar och servar vi enbart klockor i den högre prisklassen. Vi rekommenderar dig därför att alltid besöka vårt urmakeri i Stockholm i person för att lämna in din klocka. Detta på grund av att vi vill undvika riskerna som tillkommer med att skicka en klocka via posten.

  Vid inlämning av din klocka behöver du inte boka någon tid. Våra urmakare tar mer än gärna emot dig och din klocka på drop-in. Om du har några frågor eller funderingar om våra tjänster eller pris för vår service av klocka är du varmt välkomna att kontakta oss innan ditt besök.

  Nej, alla våra priser är baserade på inbyte av de gamla delarna, vissa reservdelar undantagna. Om ni önskar information om vilka delar som har bytts ut, vänligen meddela oss i god tid innan servicen.