Longines Klockor

Longines Klockor – en i raden av exklusiva tillverkare

Den klassiska designen, enkelheten och funktionaliteten är alla kännetecken för de exklusiva klockor som tillverkats på de Schweiziska bergsluttningarna i den lilla staden Saint-Imer i snart 200 år. Longines klockor har en viss sportighet och aeronautiska drag i sin design och har använts av piloter under lång tid. För den som söker ett diskret ur som andas klass är Longines klockor ett mycket bra alternativ.

Ett annat alternativ för den som är ute efter kvalitet och innovation är en Cartier klocka. Precis som med Longines har märket en lång historia, även om Cartiers grundare först blev känd som en mycket skicklig tillverkare av vackra smycken. Under de tidiga åren blev han känd som den kungliga juveleraren eftersom kungligheter och de riktigt rika från hela världen bar smyckena. Under drygt 100 år har företaget också tillverkat klockor och ur. Ofta med inslag av ädelstenar och extravaganta detaljer.

Sedan starten har klockorna från Cartier varit synliga på några av världens allra största stjärnor, bland annat Andy Warhol som alltid syntes med ett Cartier-ur runt handleden. Till de mest kända modellerna hör The tank och The santos som båda är mycket vackra ur som med tiden blivit riktiga klassiker.

Alex Norén inleder samarbete med Hublot

En nyhet som är speciellt rolig och intressant för oss svenskar är att en av våra största stjärnor, golfaren Alex Norén blivit ambassadör, eller Friend of The Brand för Hublot. Den niofaldiga vinnaren av europatouren är rankad som nummer 16 i världen.

Som Friend of The Brand ansluter sig Alex Norén till den mycket exklusiva skaran av den amerikanska världsettan Dustin Johnson, den Engelska olympiska mästaren Justin Rose och den Amerikanska Ryder Cup stjärnan Patrick Reed. Samtliga är sedan tidigare ambassadörer eller Friend of The Brand för Hublot.

Om hublot

Hublot är precis som alla de andra stora och riktigt exklusiva  tillverkarna hemmahörande i Schweiz. I förhållande till de andra tillverkarna är företaget förhållandevis ungt. Klockorna började tillverkas sent under 70-talet och fick stor uppmärksamhet för både sin design och de icke konventionella valen av material som man annars inte hittar i andra högkvalitativa armbandsur. Till exempel var den första klockan som producerades av Hublot en kombination av ett urverk i guld och ett armband i gummi, en blandning som fick många inom den konservativa klockvärlden att höja på ögonbrynen.

“Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Rob. Engström.”