Hur mycket kostar en Rolex?

Rolex Stockholm | Rob. Engström

 

Rolex, klocktillverkaren som många suktar efter. Är du själv sugen på att investera i en äkta Rolex? Det finns en rad saker att tänka på innan du går till din närmsta Rolex återförsäljare, bland annat bör du fundera ut vilken modell du vill ha. Prisklasserna varierar en del beroende på klockmodell. Några av de mest omtyckta och kända klockmodellerna från Rolex är Submariner, DateJust, Daytona och Day-Date. En ny Submariner kostar runt en halv miljon kronor. Dock finns det även olika varianter av samma klockmodell, bland annat hittar du flera olika material samt färgkombinationer.

Guiden för att hitta en Rolex butik i Stockholm

När du väl har bestämt dig för vilken Rolex du vill köpa är det dags att börja hitta själva butiken. För att välja rätt Rolex butik i Stockholm är det först och främst viktigt att du läser recensioner. När du ska köpa något så kostsamt som en äkta Rolex vill du såklart få service i världsklass. Var även noga med att kolla på vilka andra sätt butiken kan hjälpa dig. Kanske vill du hitta en Rolex återförsäljare som erbjuder service och underhåll av din dyrgrip?

Prislista för Rolex klockor service varierar från urmakare till urmakare. Självklart bör du inte enbart gå på det billigaste priset utan efter den urmakare som tar bäst hand om klockan. Du vill ju inte få tillbaka din Rolex repig. Service prislista varierar från butik till butik med du kan räkna med cirka 7 000 kronor och uppåt om du behöver service och underhåll av din Rolex. Då får du hjälp med allt av en utbildad och erfaren urmakare. Det krävs nämligen utbildning för att lära sig den avancerade mekanik som finns inuti en Rolex.

Hitta Rolex återförsäljare i Stockholm

För att hitta en riktigt bra återförsäljare av Rolexklockor i Stockholm är det bra att dels kolla på recensioner och vad tidigare kunder lämnat för omdömen. Sedan är det också bra att besöka den fysiska butiken för att få en känsla för servicen samt utbudet. När du väl väljer ut en äkta Rolex är det bra att hitta en återförsäljare som du kan gå till oavsett vad. Skulle klockan krångla eller om du behöver hjälp med något är det skönt att alltid kunna vända sig till ett och samma ställe istället för att exempelvis köpa klockan i en butik för att sedan leta upp ytterligare ett ställe som utför service.

I Stockholm finns flera skickliga och erfarna återförsäljare av Rolex, så se till att jämföra ordentligt. Välj någon som har möjlighet att erbjuda service och underhåll snabbt och smidigt, något som kommer behövas genom åren. Ofta behöver äkta Rolexklockor servas vart femte år ungefär. Slutligen, kom ihåg att prova den klockmodell du är sugen på, men dra dig inte för att prova lite ”wild-cards” också. Kanske blir du förvånad!