FAQ

Försäljning

Vi har tyvärr inte möjlighet att presentera ett lagersaldo på vår hemsida. Om det är en viss klocka du söker är du varmt välkommen att höra av dig till oss.

På grund av att de klockor vi säljer besitter en hög kvalité sätts höga krav på produktionen samt hög efterfrågan på specifika modeller, kan utbudet vara begränsad.

Vi har möjlighet att presentera vissa rekommenderade priser på vår hemsida. Om du har frågor om pris på en speciell modell är du varmt välkommen att kontakta oss eller att besöka vår butik.

Vi bedriver ingen distanshandel. För att köpa eller beställa en klocka är du varmt välkommen in i vår butik.

Tjänster

Det beror på. Vid normalt dagligt användande brukar 5 år vara en bra indikation. Ibland kan det gå längre tid. Vi rekommenderar en kontroll av urverket vid 5år då kan vi se om det är aktuellt med en service. De kostnadsförslag som är dyrare än genomsnittet hos oss är ofta pågrund av att klockan gått länge med dåliga oljor och slitna delar.

En servicetiden kan variera beroende på klockans komplexitet och komplikationer. Normalt tar en standardservice som vi reparerar på plats i våran verkstad på en relativt simpel modell cirka 8-10 veckor. Det förutsätter att vi har alla reservdelar i lager. Om klockan behövs skickas till fabriken för service tar reparationen längre tid.

OBS! Leveranstiden kan variera under perioder när urmakeriet är underbemannat till exempel semestertider och juletider.

Nej, alla våra priser är baserade på inbyte. Vissa reservdelar exkluderade. Om du vill se vilka delar som bytts säg till i god förväg.

Det beror på vilket varumärke samt hur skadat/sliten klockan är. Kostnadsförslag görs alltid innan så att du som kund vet om kostnaden Se vår prislista med ungefärligt pris för standardservice obs delar / arbete kan tillkomma HÄR*

I och med att urverk med datum bygger på ett dygnets 24 timmar, kommer timvisaren passera 12 två gånger under ett dygn, en gång kl 12 (12:00) på dagen och en gång vid midnatt (00:00). Om ditt datum slår om kl 12:00 på dagen, är din klocka felställd med 12 timmar. För att åtgärda detta kan du vrida fram klockan 12 timmar. Om detta inte åtgärdar ditt problem är du varmt välkommen att lämna in din klocka hos oss för ett kostnadsförslag.

Det behöver inte vara något fel på din klocka, är det en automatisk klocka kan fjädern ha fått för lite uppdragning, dra manuellt Ca 20 varv och sätt sedan klockan på armen obs glöm ej att skruva åt kronan igen om det är en skruvkrona!

Om du har en klocka som drivs av ett batteri är du varmt välkommen att lämna in din klocka hos oss för ett batteribyte.

Om inget av ovanstående åtgärder löser ditt problem är du varmt välkommen att lämna in din klocka för ett kostnadsförslag.

Det kan bero på att delar i eller på klockan är slitna och fler delar än en standardservice inkluderar måste bytas ut. Därför lämnar vi alltid ett kostnadsförslag som måste godkännas innan vi påbörjar en reparation.

I klockan finns en rotor som är rörlig och drar upp klockan när man rör på armen. Denna mekanik kan bli skadad/sliten på olika sätt.

Detta behövs åtgärdas av en urmakare antingen med en del reparation eller en service.

Om vi ska kunna lämna 24 månaders garanti på reparationen måste vi se till att klockan kommer gå felfritt under denna perioden. Oftast härstammar ett problem från en faktor som kanske inte ger sig till känna för en lekman.