Cartier_Watch

Cartier klocka – en klassiker som aldrig går ur tiden

Exklusiva klockor är en av de få saker som man har nytta av och kan njuta av hela livet. Vad gäller design kan en klocka göra stort eller litet intryck beroende på modell, material och färger, och alla dessa faktorer är också viktiga att ta hänsyn till i valet av klocka och varumärke.

För dig som söker elegans och tillverkare med långtgående historik är en Cartier klocka ett perfekt alternativ. Cartier grundades av juveleraren Louis François Cartier som designade det första armbandsuret för män år 1911. Detta i samband med att han fick i uppdrag att designa en klocka som passar för piloter, då det gamla fickuret inte längre ansågs tillräckligt praktiskt. Cartiers design blev snabbt en succé och designen är fortfarande aktuell.

Design i Paris – tillverkning i Schweiz

Cartier är en klocktillverkare som kommit att associeras med klassisk, tidlös och stilren design. Det franska varumärket grundades 1847 i Paris och utmärker sig på så sätt  i jämförelse med många andra tillverkare som har sitt ursprung i Schweiz.  Idag tillverkas dock samtliga av Cartiers klockor i Schweiz även om huvudkontoret fortfarande är Parisbaserat.

Cartier Tank – en sann ikon

Klockan Tank lanserades år 1917 och är en av de mest populära modeller som designats av Louis Cartier. Som namnet antyder är klockan inspirerad av  stridsvagnar, ett fordon som användes för första gången under första världskriget. Louis Cartier var en av de som tog intryck av stridsvagnens design och just klockmodellen Tank är inspirerad av hur en stridsvagn ser ut uppifrån.

Sedan armbandsuret övertog fickuret i popularitet har Tank varit ett självklart val för några av världens största konstnärer och skådespelare. Bland annat Andy Warhol bar alltid en Tank, dock utan att vrida upp den. Han menade att han inte bar den för att veta vad klockan var utan för dess design. Andra personer som burit Tank är bland annat Lady Diana, Greta Garbo och Michelle Obama.

Cartier Tank är ett av de mest eleganta alternativen för den som är på jakt efter en exklusiv klocka. Sedan 1917 har ett flertal olika designvarianter av den kända klockan tillkommit, samtliga med samma ikoniska rektangulära form. Köp din Cartier klocka i Stockholm hos Rob Engström. De är en verksamhet som säljer, servar och reparerar exklusiva ur i Sverige.

”Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Rob. Engström.”