Nyheter

Välj en Cartier-klocka med unik design

Cartier är en juvelerarfirma som grundades av Louis-François Cartier i Paris år 1847. Varumärket förknippas ofta med smycken, parfymer och pennor, men rent historiskt är det ändå deras armbandsur som sticker ut mest.

Redan i slutet av 1800-talet tillverkade grundaren Louis-François Cartier det första armbandsuret, men produktionen utvecklades ytterligare efter att han hade tagit fram modellen Santos-Dumont. Denna var speciellt formgiven för att användas av män, och framförallt då av män som arbetade som piloter. Ett yrke som krävde en tålig och tillförlitlig klocka med kvalitativa funktioner och god läsbarhet.

En annan detalj som gjorde att denna Cartier klocka stack ut i konkurrensen var dess kantiga urtavla. Detta är också en av de bidragande orsakerna till att den avlånga och rektangulära modellen Tank, som formgavs 1917, fortfarande används i hög utsträckning. Genom åren har många celebriteter och kända profiler som bland andra Andy Warhol, John och Jackie Kennedy valt att använda denna modell.

Intresserad av Cartiers olika klockmodeller? Mer information om ett urval av dessa exklusiva klockor hittar du här nedanför:

Balloon bleu de Cartier

Tillsammans med Rotende de Cartier en modell för män och kvinnor som uppskattar stora urtavlor och rejält tilltagna, runda former. Elegans är ett viktigt ledord i tillverkningen av klockorna i den här kollektionen och Cartier har dragit nytta av sina juvelerarkunskaper för att addera fina detaljer till urtavlan.

Drive de Cartier

Rent designmässigt kan Drive de Cartier beskrivas som en kombination mellan den rektangulära Tank och de runda modellerna. Kollektionen kommer i 12 olika modeller, och utmärks av kännetecken som safirglas, automatisk urtavla, och datumvisare. Liksom Cartiers övriga klockor är denna modell också vattentät till 3 ATM (30 meter). I år introducerades även en ny limiterad och tunnare version av denna modell - för ett extra elegant intryck.

Cartier är ett varumärke med lång historia och som har förmåga att kombinera sin kompetenser inom smyckes- och klocktillverkning på ett utmärkt sätt. Klockornas smakfulla elegans och design har också resulterat i att många av företagets lanserade modeller fortfarande säljs.

Du som är intresserad av tidlös och spännande klockdesign kan besöka Rob. Engström redan idag. I deras butik hittar du Cartier klocka i Stockholm och andra varumärken. Läs mer på deras webbplats.

”Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Rob. Engström.”

Se alla nyheter »
custom essay