Nyheter

Dyra klockor i Stockholm – resultatet av ett gediget hantverk

Exklusiva klockor är inte bara en lyxig accessoar. Det är resultatet av ett gediget och ambitiöst hantverk som kräver gedigna kunskaper inom alltifrån design, material och funktion. Tillverkning av urvek är ett så avancerat, detaljerat och högteknologiskt arbete att det ofta utförs av maskiner. Men automatiseringen har inte slagit igenom i alla delar av branschen.

Utmärkande för de mest högkvalitativa varumärkena är tvärtom deras handtillverkade urverk som tas fram av klockmästare med unik utbildning i ryggen och vars kompetens är avgörande i arbetet med att ta fram klockor som går i linje med tillverkarens profil och mål.

Men hur ser då den här arbetsprocessen ut i praktiken? Hur tillverkas exempelvis en schweizisk Cartier klocka? Sammanfattningsvis kan arbetsprocessen sägas följa stegen som beskrivs här nedanför:

Skiss

Lanseringen av en ny klockmodell börjar alltid med att man skissar upp olika förslag för hur klockan skulle kunna se ut. Den grundläggande designen skissas i det här skedet enklast upp på papper, men när man väl har bestämt sig för vilken formgivning man ska utgå ifrån kan man ta skissen vidare in i datorn där det är enklare att bygga på med mer detaljrika kompletteringar.

Prototyp

Innan själva tillverkningen av klockan påbörjas är det viktigt att ta fram en första prototyp som gör det enklare att granska så att alla funktioner och att klockans design verkligen motsvarar kraven. Vissa varumärken har nu börjat arbeta med 3D-printer för att underlätta arbetet med att göra prototyper på ett snabbare sätt.

Produktion och testing

När prototypen fått godkänt tas klockan i produktion, vilket innebär starten på ett omfattande och gediget hantverksarbete för klockmästarna. Klockorna släpps dock inte vind för våg på marknaden så fort de är klara. Tvärtom testas de noga så att de säkert uppfyller varumärkets egna och kundernas hårt ställda krav.

Du som investerar i dyra klockor i Stockholm kan inte bara vara säker på att du införskaffat en värdefull accessoar. Att ha till exempel en Tudor klocka på armen innebär också att du tagit del av en unik och högkvalitativ produktionsprocess där kompetent hantverk fortfarande betyder allra mest. Besök Rob Engström redan idag för en bättre bild av deras utbud av Cartier och Chanel klockor eller för mer information om klockornas tillverkningsprocess. Fler detaljer hittar du också på www.robengstrom.se.

”Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Rob. Engström.”

Se alla nyheter »
custom essay